top of page

Aikuisten tuntitarjonta

tankotanssi alkeiskurssi
tankotanssi heels

Tankotanssi

Tankotanssi on kokonaisvaltainen ja mukaansatempaava laji, joka kehittää erityisesti käsien ja keskivartalon lihaksia. Tankotanssiin kuuluu tangon ympäri pyörähdykset sekä tangolla tehtävät asennot ja kiipeilyt. Tankoa voi tehdä sekä staattisena että pyörivänä. 

Tankotanssitunnit on jaoteltu tasoryhmittäin. Suosittelemme, että aivan ensi kertalaiset aloittavat alkeiskurssilta, jonka jälkeen voi jatkaa viikkotunneille. Taso 1 on alkeistason tunti, tasolla 2 tehdään jo paljon inverttejä sekä pieniä liikeyhdistelmiä, tasolla 3 tehdään jo pidempiä pyörähdyssarjoja ja haastavia, voimaa ja notkeutta vaativia liikkeitä. Kahden tason tunneille esim. 1-2 voivat osallistua niin 1 kuin 2 tasoilla treenaavat ja opettaja antaa eri tasoisia vaihtoehtoja liikkeistä. Jos olet epävarma, minkä tason tunnille sinun olisi hyvä tulla, kysy rohkeasti lisää opettajilta. 

 

Varusteet: Shortsit, pitkät housut, toppi, pieni pyyhe tangon pyyhkimistä varten sekä juomapullo. Poistathan sormukset ja muut korut ennen tuntia.

TANKOTANSSIN ALKEISKURSSI

 

Tankotanssin alkeiskurssi sopii aloittelijoille tai jos tankoharrastuksesta on kulunut aikaa ja haluat palautella lajin perusteita mieleesi. Tankotanssin alkeiskurssilla harjoitellaan peruspyörähdyksiä ja asentoja tangolla. Viiden kerran kurssilla tutustutaan tankotanssin eri otteisiin ja kokeillaan myös inverttiä, eli pää ylösalaisin menoa. Kurssin käytyäsi voit siirtyä treenaamaan tanko1 ja tanko1-2 tunneille. 

 

Varusteet: Shortsit, pitkät housut, toppi, pieni pyyhe tangon pyyhkimistä varten sekä juomapullo. Poistathan sormukset ja muut korut ennen tuntia.

HEELS 

 

Heels-tunti on tankotanssitunti, jossa käytetään erityisiä platform-korkokenkiä. 

Tunnilla harjoitellaan liikeyhdistelmiä ja tehdään lyhyitä koreografioita. Heels-tunneilla liikutaan sensuellisti ja sulavasti. Tarjoamme sekä 1-, että 2-tason tunteja. 1-tason tunti on tarkoitettu aloittelijoille ja jo hetken aikaa tankotanssia harrastaneille, joille perus pyörähdykset ja pidot ovat tuttuja. 2-tason tunnilla tehdään haastavempia tankoliikkeitä ja pidempiä sarjoja. 

 

ilma-akrobatia helsinki
rengastrapetsi alkeiskurssi

Rengastrapetsi

Rengastrapetsi on suuri katosta roikkuva rengas, jossa tehdään erilaisia akrobaattisia liikkeitä. Rengastrapetsilla harjoittelu ja liikkuminen on hauskaa ja erittäin tehokasta, koko kehoa vahvistavaa treeniä. Rengastrapetsi on vaativa, mutta näyttävä laji, josta löytyy jokaiselle sopivia liikkeitä.

Rengastrapetsitunneilla harjoitellaan erilaisia asentoja, pyörähdyksiä ja tiputuksia. Tunnit sisältävät lämmittelyn, lajitekniikkaa sekä lajille ominaisia voima- ja venyvyysharjoitteita.

Rengastrapetsitunnit on jaoteltu tasoryhmittäin. Suosittelemme, että aivan ensi kertalaiset aloittavat alkeiskurssilta, jonka jälkeen voi jatkaa viikkotunneille. Taso 1 on alkeistason tunti, tasolla 2 tehdään vaativampia liikkeitä sekä liikeyhdistelmiä ja tasolla 3 tehdään haastavia voimaa ja notkeutta vaativia liikkeitä. Kahden tason tunneille esim. 1-2 voivat osallistua niin 1 kuin 2 tasoilla treenaavat ja opettaja antaa eri tasoisia vaihtoehtoja liikkeistä.

Varusteet:  Selän peittävä paita tai jumppapuku, pitkähihainen paita, pitkät joustavat housut sekä juomapullo.

RENGASTRAPETSIN ALKEISKURSSI

 

Rengastrapetsi on suuri katosta roikkuva rengas, jossa voidaan tehdä erilaisia akrobaattisia liikkeitä. Rengastrapetsilla harjoittelu ja liikkuminen on hauskaa ja erittäin tehokasta, koko kehoa vahvistavaa treeniä. Rengastrapetsilla harjoittelu on hauskaa ja koukuttavaa.  Rengastrapetsi on vaativa, mutta näyttävä laji, josta löytyy jokaiselle sopivia liikkeitä. 

Rengastrapetsin alkeiskurssilla harjoitellaan erilaisia nousuja renkaalle sekä helppoja asentoja ja pyörähdyksiä. Tunnit sisältävät lämmittelyn, lajitekniikkaa sekä voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Alkeiskurssilla keskitytään vahvistamaan erityisesti lajissa tarvittavia vatsa- ja käsilihaksia.

Varusteet:  selän peittävä paita tai jumppapuku, pitkähihainen paita, pitkät trikoiset housut sekä juomapullo.

 

IMG_9201 2.JPG

Akrobatia

Menevällä tunnilla harjoitellaan akrobatian perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsilläseisontaa, siltoja sekä erilaisia liikeyhdistelmiä ja siellä tehdään myös lajille ominaisia voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Akrobatia kohottaa kuntoa ja luo hyvän pohjan muille lajeille. Tunnilla käytetään vaihdellen myös mm. hyppynaruja ja kuminauhoja. Tunnille voi osallistua taitotasosta riippumatta, sillä liikkeitä vaikeutetaan tai helpotetaan tarpeen mukaan. 

Mukaan tarvitset liikuntaan soveltuvat vaatteet ja vesipullon. Tunti on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille. 

käsilläseisonta helsinki

Käsilläseisonta

 

Käsilläseisontatunnilla harjoitellaan käsilläseisonnan perusteita kuten erilaisia asentoja sekä käsilläkävelyä. Tunnilla keskitytään löytämään ergonominen käsilläseisonta asento. Apuna käytetään seinää ja opettaja avustaa tarvittaessa vapaalla lattialla tehtävissä liikkeissä. Tunnilla tehdään myös käsilläseisontaa tukevia liikkeitä ja lajille ominaisia voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Käsilläseisontatunnilla saat kokonaisvaltaisen treenin ja juuri itsellesi ja omiin tarpeisiisi sopivia harjoituksia. Käsilläseisonta tukee hyvin myös tankoharrastusta. Tunnille voi osallistua taitotasosta riippumatta. Liikkeitä vaikeutetaan tai helpotetaan tarpeen mukaan. 

Varusteet: liikuntaan soveltuvat vaatteet sekä juomapullo. 

ilmajooga helsinki

Ilmajooga

 

Ilmajooga on rauhallinen tunti, joka huoltaa sekä kehoa että mieltä ja auttaa rauhoittumaan arjen keskellä. Tunnilla harjoitellaan jooga-asanoita ilmasta roikkuvan kangaslenkin eli hammockin avulla. Kangaslenkki on lantion korkeudella ja mahdollistaa näin helpon nousun välineelle. Ilmajoogassa tehdään erilaisia venytyksiä ja riipuntoja sekä pää ylös että alas päin. Kangaslenkki helpottaa monien joogasta tuttujen vaativampien liikkeiden tekemisessä. Ilmajooga vahvistaa ja notkistaa kehoa ja lisää "pituutta" ja liikkuvuutta rankaan. 

Varusteet: Pitkät housut, kainalot peittävä paita, juomapullo. Huomioithan, että korut ja vetoketjulliset vaatteet eivät ole sallittuja hammockeilla. Vältäthän myös paksua meikkikerrosta. 

Aktiivinen venyttely

Aktiivinen venyttely

 

Aktiivisen venyttelyn tunnilla käydään läpi turvallisia tapoja venyttää tehokkaasti ja monipuolisesti koko kehoa. Aktiivisessa venyttelyssä lihakset tekevät koko ajan töitä, jolloin kehosta tulee sekä vahva että notkea. Tällä tunnilla käyminen tukee erinomaisesti muita lajejamme. Tunti sopii kaikille eikä edellytä notkeutta. 

Varusteet: mukavat joustavat vaatteet

Opetuskieli englanti.

vertikaalikangas

Vertikaalikangas

 

Vertikaalikangas roikkuu vapaana ja siinä kiipeillään ja tehdään erilaisia asentoja, pyörähdiksiä ja pudotuksia. Kangas on kaunis ja näyttävä laji. Alkuun laji on haastava, mutta kehittää tehokkaasti voimia ja kestävyyskuntoa. Erityisesti tankoilusta on hyötyä kankaalla

Varusteet: Pitkät housut, kainalot peittävä paita, juomapullo. Huomioithan, että korut ja vetoketjulliset vaatteet eivät ole sallittuja kankaalla. 

bottom of page